Verwarm de oven voor op 100° C.
Snijd de speklappen in blokjes.
Hak de wildpoulet niet al te grof in de keukenmachine.
Verwijder de wildpoulet uit de keukenmachine.
Maal de speklappen fijn in de keukenmachine.
Verwijder de massa uit de keukenmachine.
Maal de lever samen met het zo fijn mogelijk in de keukenmachine.
Verwijder de massa uit de keukenmachine
Klop het ei(1 stuk) los.
Voeg de zemelen en de bloem(20 gram) toe.
Breng alle producten nu bij elkaar in een bak en meng ze tot een gelijke massa ontstaat.
Bekleed een patévorm met bakpapier.
Vul af met een eerste laag patédeeg.
Leg de gedroogde pruimen(12) op het deeg.
Vul de vorm verder af met patédeeg.
Druk goed aan zodat alle lucht verdwenen is uit de vorm.
Sluit het deeg af met het bakpapier en dan met aluminiumfolie.
Plaats de vorm in een braadslee met 2-3 cm water.
Plaats de braadslee in de oven.
Bak de pastei 2 uur.
Laat hem daarna volledig afkoelen.
Plaats de paté zodra kamertemperatuur is bereikt in de koelkast en laat minstens een dag rusten.
Haal de paté uit de vorm en snijd in plakjes.
Voor de aspic:
Voeg de wildbouillon en scheutje rode port bij elkaar en verwarm het geheel.
Week de gelatineblaadjes in louw water en voeg deze ook toe.
Verwarm het geheel al roerend tot er een gladde massa ontstaat.
Voor de gekonfijte sjalotjes:
Maak de sjalotten schoon en snijd deze in ringen.
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten aan.
Voeg de rode wijn en basterdsuiker toe en laat het geheel in koken tot het zocht verdampt is.
Maak het geheel op smaak met wat zout.
Serveer de paté met gekonfijte ui en aspic.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.