Aardappel-champignonmuffins met sjalot en bacon
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Tin01
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Voor verse aardappelpuree:
Kook de aardappels en maak er puree van.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Roerbak de champignons, sjalotjes en knoflook in 3 el olijfolie in een koekenpan voor circa 5 minuten. - Neem uit de pan, voeg nog 1 eetlepel olie toe,
Voeg de baconplakjes toe en bak ze snel ietsje knapperig, maar niet te krokant.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree.
Schep de helft van de puree in de ingevette muffinholtes.
Meng het champignonmengsel door de rest van de puree en verdeel die bovenop de laag puree. - Vorm cirkeltjes van de gebakken baconplakken en duw die, mooi verdeeld, in de puree.
Druppel het baconvet over de muffins en bak ze circa 25 minuten in de oven.
Lekker met broccoli of een groene salade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Paté van wild met pruimen, aspic en gekonfijte sjalot41u30m
-
Recept
Groentepakketje met gepofte knoflook en sjalot440m
-
Recept
Stamppot met rucola en bacon415m
-
Recept
Aardappel-koolkoekjes met camembert425m
-
Recept
Gevulde aardappeltjes met ansjovisfilets en bacon41u
-
Recept
Viskoekjes van tonijn en aardappel41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- aardappelpuree kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in aardappelpuree
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in aardappelpuree
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 188 kcal | 9% | 752 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |