Batagor (gefrituurde vispakketjes in satésaus)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de satésaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de bosuitjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Maak de gerookte makreel schoon en pluk deze in kleine stukjes.
    Meng de makreel met de bosuitjes, knoflook, paprikapoeder, peper, zout en suiker.
    Schep het geheel goed door tot er een homogene massa ontstaat.
    Voeg de eiwitten en het ijswater toe en kneed weer goed.
    Voeg bloem en maïzena toe en kneed tot een gladde massa.
    Neem 10 won-ton velletjes en verdeel de vulling over de vellen.
    Leg op 5 van de vellen ook nog een stukje tahoe en vouw de vellen dicht tot een pakketje .
    Verhit olie en frituur de pakketjes goudbruin krokant.
    Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    De satésaus:
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
    Maak de lomboks schoon en snij deze in hele dunne ringetjes
    Verhit wat olie en fruit de lomboks en knoflook licht aan
    Meng 4 eetlepels water met de asempasta en roer dit goed door
    Maal dit met de andere pindasaus ingrediënten tot een gladde saus en kook tot de juiste dikte.
    Schenk de pindasaus over de Batagor, besprenkel met ketjap en geef de limoen er in partjes bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
  • bloem en ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, ketjap, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena, suiker, suiker
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tahoe en ketjap
  • makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
529 kcal
26%2116 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Batagor (gefrituurde vispakketjes in satésaus)