Bebek Madera (gefrituurde eend in pittig sausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Koekenpan
- Pan
- Zeef
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snij de eend in stukken en wrijf deze in met het en laat het 24 uur staan op een koele plaats.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de , en en rasp deze fijn.
Plet 2 serehstengels en snij de sereh voor de boemboe zo fijn mogelijk.
Rooster de en in een droge koekenpan.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een mooie homogene kruidenpasta.
Was de eend en dep het droog en wrijf ze dan in met de boemboe en laat het geheel 24 uur marineren.
Doe de stukken eend met het en de daun djeruk en de sereh in een pan en kook de eend gaar.
Voeg eventueel heet water toe als het teveel verdampt.
Haal de eend uit de pan, maak het droog en laat het goed afkoelen.
Bewaar het voor de saus en zeef deze.
Frituur de koude eend in hete olie mooi bruin en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Kook de en marinade in tot een gebonden saus.
Voeg en toe.
Serveer de saus bij de eend.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bebek Rendang (gestoofde eend in kokosmelk)450m
-
Recept
Anak Domba Lelawar (pittig gekruid lamsvlees)42u30m
-
Recept
Pindang Telor (gekookte eieren in sausje)445m
-
Recept
Telor di Saus Kuning (pittig eieren)425m
-
Recept
Soto Bebek (soep van de eend)41u45m
-
Recept
Pepesan Jamur (pittig gestoomde kip pakketjes)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en sambal
- bouillon en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 35 kcal | 1% | 140 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |