Courgette alla Scapece

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was de en snijd de eindjes er vanaf.
  2. Snijd de in niet te dunne schijven van 5 à 6 mm dikte.
  3. Snijd ze enigszins diagonaal waardoor de schijven ellipsvormig worden.
  4. Verhit de olie in een hapjespan tot ca. 185°C.
  5. Doe voorzichtig enkele schijven courgette in de hete olie.
  6. Niet teveel tegelijk, zodat ze niet op elkaar liggen.
  7. Bak de schijven 2 à 3 minuten per zijde, totdat ze bruine plekjes beginnen te krijgen.
  8. Stel het vuur zo nodig bij.
  9. Schep de schijfjes courgette uit de olie met een schuimspaan en laat ze uilekken op keukenpapier.
  10. Bak op die manier alle schijfjes.
  11. Laat de schijfjes afkoelen en leg dan een eerste laagje op een groot plat bord.
  12. Maak de schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes.
  13. Snijd die plakjes ook nog eens door.
  14. Strooi wat knoflook, gehakte mint en over de courgette.
  15. Meng de ingrediënten voor de marinade in een shaker en lepel wat marinade over de courgette.
  16. Leg een tweede laag schijfjes daar bovenop, bestrooi weer met knoflook, mint en en besprenkel met de marinade.
  17. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn.
  18. Dek de schotel af met huishoudfolie en plaats hem minimaal 2 uren in de koelkast om te marineren.
  19. Laat hem ca. 45 minuten op kamertemperatuur komen voor het opdienen.
  20. De dag ervoor klaargemaakt is deze schotel nog lekkerder.
  21. Te gebruiken als antipasto of als bijgerecht bij de hoofdschotel.
  22. Drink hier een fris glas droge, mousserende witte wijn bij zoals een Franciacorta Spumante uit Lombardije, of een Cava brut.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
22 kcal
1%88 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Courgette alla Scapece