Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Emping balado (kroepoek besprenkeld met een pittige stroop van Javaanse suiker) recept
Emping balado (kroepoek besprenkeld met een pittige stroop van Javaanse suiker) recept

Emping balado (kroepoek besprenkeld met een pittige stroop van Javaanse suiker)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de gula djawa grof en los op in het water en laat dit zachtjes koken tot je een dikke stroop hebt.
Hou dit apart.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak dit samen met de trassi fijner in de vijzel tot je een pasta hebt.
Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit hier de pasta in met de sambal.
Haal dit van het vuur en meng door het stroopje.
Bak de emping in de hete olie, laat dit uitlekken in een vergiet en schenk de pittige stroop over de emping.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit emping balado (kroepoek besprenkeld met een pittige stroop van javaanse suiker) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven