Balado Dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Rasp
Bereidingswijze
- Schil de en rasp deze fijn
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Maak de en snij deze in dunne ringetjes
Maak de schoon en snipper seze fijn
Maak de schoon en snij deze in stukjes
Wrijf de ingredienten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een mooi kruidenpaste
Kook het vlees met de bumbu in het (kokos)water gaar en bewaar de .
Snij het vlees in 1 cm. - dunne plakken en sla ze zo plat mogelijk met een vleeshamer.
Verhit wat en bak het vlees mooi bruin van kleur.
Voor de
Verhit de en fruit de en de sjalotten tot het gaat geuren.
Voeg 50 ml. - toe en laat dit inkoken tot de gewenste dikte.
Voeg de en het toe en stoof de gaar.
Serveer de over de plakken vlees.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal Ikan Cabe Hijau (gebakken sardientjes in hete saus)445m
-
Recept
Sambal Hijau (sambal met trassi)445m
-
Recept
Sontong lombok hijau (inktvis met lomboks)445m
-
Recept
Angeun Lada (Rundvlees met bamboe)43u
-
Recept
Dendeng kulem (gebakken lichtgekruid rundvlees)42u45m
-
Recept
Keripik tempeh (krokant gebakken tempeh)425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal, bouillon, olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 420 kcal | 21% | 1680 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |