Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de sambal:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Trek van het poulet in ruim water een bouillon tot het vlees gaar en zacht is.
    Kraak de keloeweks open en haal de inhoud, een donkerbruine, haast zwarte substantie, eruit.
  2. Het is mogelijk dat de inhoud uitgedroogd is en beschimmeld.
  3. Gebruik deze vruchten niet.
    Kneus de keloeweks fijn.
    Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en kneus ze met de trasi, koenjit, goela djawa en asem.
    Meng de kruiderij goed door de keloeweks.
    Fruit alles in de boter, samen met de laos en salam.
    Doe het bij de bouillon.
    Was de sereh en de djeroek poeroetblaadjes.
    Voeg ze met de bouillonblokjes bij de bouillon, zodra deze kookt.
    Laat het op een lage warmtebron sudderen.
    Was en snij de sperziebonen grof.
    Ontpit de rode en groene lomboks en voeg ze met de sperziebonen toe aan de bouillon.
    Was de spitskool en snijd ze grof.
    Voeg ze toe aan de sajoer, als de boontjes halfgaar zijn.
    Laat ook de kool niet gaar worden.
    Giet er bij te veel indampen wat heet water bij.
    Deze sajoer moet met veel vocht worden opgediend.
    Bereiding van de sambal:
  4. Was de taugé, ontdoe ze van groene velletjes en meng ze met de sambal, suiker en citroen.
    Zet de sambal lang voor het eten afgesloten weg, opdat de kruiden goed kunnen intrekken.
    Dien de Rawon als volgt op:
  5. Schep in diepe borden wat rijst.
    Giet er veel sajoer over en garneer het met de taugé en komkommer.
    Meestal eet men er nog een hardgekookt ei bij of een Telor asin (gezouten eendenei)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes, sambal, sambal oelek
  • trassi, bouillonblokjes, sambal, sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal en sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • trassi, sambal, sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal en sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%688 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)