Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gulab jamun recept
Gulab jamun recept

Gulab jamun


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Zeef het melkpoeder, de bloem, het bakpoeder en de gemalen kardemom boven een grote kom.
Klop er de boter of ghee bij en voeg dan voldoende water toe om er een stevig, maar soepel deeg van te maken, waarvan u stuitergrote ballen of kleine worstjes kunt vormen.
Frituur die langzaam en boven matig vuur in de hete ghee (of in de met ghee aangelengde olie) tot ze hazelnootbruin zijn en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Vermeng voor de siroop de suiker, het water en de kardemompeulen en verwarm dit mengsel tot de suiker is opgelost.
Leg de gefrituurde gulab jamun in de siroop en laat alles 30 minuten sudderen tot de gulab jamun zacht en sponzig en bijna tweemaal zo groot zijn geworden.
Laat ze licht afkoelen en voeg het rozenwater toe.
Laat ze dan helemaal afkoelen en serveer ze koud of op kamertemperatuur.

Allergenen Informatie

Voor dit gulab jamun recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven