Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaaskroketten recept
Kaaskroketten recept

Kaaskroketten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met de bereiding van een bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter in een grote kookpan en voeg de bloem toe. Meng de boter en de bloem goed op een zacht vuurtje. Zet de kookpan van het vuur om de melk en de groentenbouillon toe te voegen. Als de pan nog op het vuur staat, krijg je klonters. Voeg de melk in geen gevel te snel toe, want dan gaat je bechamel naar bloem smaken. Door toevoeging van de bouillon is de saus minder vettig en loop de kans op schiften. Laat goed opkoken tot een gebonden saus. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Als de gebonden saus pruttelt, kun je de kaas toevoegen. Het is zeer belangrijk dat je blijft roeren. Als je dat niet doet, gaat de saus aanbranden. Dat gebeurt ook wanneer het vuur te hoog staat. Roer er nu de geweekte gelatine doorheen. De gelatine moet geweekt worden in koud water, anders neemt de saus de gelatine niet op en verlies je je eerste binding. Meng de room met de eierdooiers en voeg bij de kaassaus. Breng de saus tot aan het kookpunt, maar zet dan direct van het vuur. Zo gaan de eieren niet schiften Voeg nog wat citroensap toe om de saus te verfrissen Vanaf nu heb je een beslag. Giet het beslag (1,5 tot 2 cm dik) in een ingevette schotel. Zet een nacht in de koelkast. Snijd het baslag met een mes in gelijke vierkanten (6 op 6 cm). Dompel je mes eerst in warm water: zo kun je het beslag beter snijden. Zet drie schalen klaar voor het paneren: een met bloem, een met losgeklopt eierdooiers met water (1 eetlepel water per eierdooier) en een met paneermeel. Gebruik eigeel om te paneren, met eiwit krijg je snottebellen. Draai de kroketten eerst door de bloem, vervolgens door het eigeel en de door paneermeel. Laat ze 60 minuten rusten in de koelkast. Paneer dubbel: wentel de kroketten nogmaals door het eigeel en het paneermeel Bak de kaaskroketten 4 minuten op 180°C tot ze komen bovendrijven. Leg nooit meer dan 4 kroketten in een mandje, want dan koelt het vet te snel af en gaan de kroketten elkaar raken Haal de kroketten uit het vet, leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Serveer met een kwartje citroen en gefrituurde peterselie.

Serveersuggesties

Laat de gepaneerde kroketten 60 minuten rusten in de koelkast voor je ze bakt. Zo kan het paneermeel drogen en loop je risico dat het paneermeel in het vet valt. Als je de kroketten op elkaar stappelt, leg je er boterpapier tussen, zodat ze rondom droog kunnen worden. Met huishoud- of aluminiumfolie zal dat niet lukken.

Allergenen Informatie

Voor dit kaaskroketten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kaaskroketten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Zeer goede kroket ook om als basis van andere kroket te gebruiken en evt. andere kazen en ingrediënten toe te voegen een beetje aan de harde kant verder prima.
  Bezoeker gaf dit recept op 17 juni 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven