Skordalia

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Vijzel
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Schil de , kook ze goed gaar, giet ze af en pureer ze met de stamper.
  2. Pel de teentjes en stamp ze fijn in een vijzel of met de keukenmachine.
  3. Voeg ze bij de puree en meng onder voortdurend roeren geleidelijk de en het citroensap hierbij.
  4. Zorg dat er een mooie gladde brei ontstaat.
  5. Op smaak brengen met wat .
  6. Laat de skordalia afkoelen en dien hem koud op.
  7. Garneer eventueel met fijngehakte .
  8. Serveer als bijgerecht bij rode kool met runderlappen, bij de barbecue of smeer op gebakken courgette en aubergine.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Skordalia

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Skordalia
VariatieAantalGang
Lamskebab met paprikapoeder en skordalia1Vlees
Skordalia (puree met knoflook)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Skordalia heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ben vaak in Griekenland geweest en heb daar Skordalia leren eten. En nu ben ik blij dat ik eindelijk het recept heb, geweldig! Met dank!
Mw. P. Aronstein 20 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
95 kcal
4%380 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Skordalia