Stoofpeertjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
    Doe de peertjes in een pan met een bodempje water.
    Bestrooi ze met kaneel en suiker.
    Laat de peertjes een paar uur op het laagste vuurtje opstaan totdat ze mooi rood zijn.
25
25
25

Variaties op Stoofpeertjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stoofpeertjes
VariatieAantalGang
Stoofpeertjes11Stoofschotels
Stoofpeertjes met spitskool1Groentegerechten
Stoofpeertjes in deeg1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (13)

Stoofpeertjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 13 recensies
RESET

Peertjes kleuren bij mij niet rood. Smaak is echter wel goed. Ondanks gebruik van Gieser wildeman peertjes...
Paula 26 maart 2015
Heerlijk om de Gieserman peren de stoven in Glühwein. Als je de Glühwein na bereiding inkookt en er eventueel een blaadje gelatine aan toevoegt heb je een heerlijke dikke saus voor over de peertjes.
ongekendlekker 29 januari 2014
De Gieser Wildeman peren worden wel mooi rood zonder toevoeging van wijn of bessensaus.
Valaina 18 januari 2014
Hoeveel kaneelpoeder moet er dan ongeveer bij?
Nicole 3 november 2013
Hoeveel kaneel moet er ongeveer op?
Nicole 29 oktober 2013
Hoeveel kaneel moet er ongeveer op?
Nicole 29 oktober 2013
Ze kleuren ook van bruine suiker.
Anna 22 oktober 2013
Moeten de peren helemaal onder water staan?
Jaap Sweegers 14 oktober 2013
Er zijn 2 soorten stoofperen de ene wordt rood en de andere niet. De bessensap of rode wijn is alleen voor de smaak.
Richard 25 december 2012
Stoofpeertjes worden toch niet rood zonder iets roods?
Tom 25 oktober 2012
Lekker en makkelijk recept. De peertjes worden echt wel rood zonder rode wijn of bessensap.
Erika 18 oktober 2012
Ze worden echt niet rood als je er alleen kaneel bij doet hoor. Traditioneel voegt men rode bessensap of rode wijn toe en vergeet ook geen suiker toe te voegen. ;)
Simone 8 december 2011
Super simpel recept en het resultaat is geweldig lekker!
Lizeth 28 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
11 kcal
0%44 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpeertjes