Stoofpeertjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de en haal alleen het kroontje weg.
  2. Laat het steeltje er aan zitten.
  3. Zet de peren rechtop in een pan en giet de rode erover tot de peren onder de staan.
  4. Strooi er de kaneel, , suiker en over.
  5. Breng het aan de kook en zet de pan op een vlamverdeler.
  6. Op een laag pitje de peren mooi rood en gaar laten worden.
  7. Laat ze gerust een paar uur zacht stoven.
  8. Verder op smaak brengen met zoetstof.
  9. De peren voorzichtig met een spaan uit de pan scheppen en met de steeltjes omhoog op een feestelijke schaal zetten.
  10. Van het sap een paar eetlepels afnemen en af laten koelen.
  11. Niet al het sap gebruiken voor de saus over de peren Een eetlepel door het koude sap roeren en heel goed oplossen.
  12. Dit druppelsgewijs door de hete perensap roeren.
  13. Dit lobbige sap voorzichtig over de peren gieten.
25
25
25

Variaties op Stoofpeertjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stoofpeertjes
VariatieAantalGang
Stoofpeertjes11Bijgerechten
Stoofpeertjes in Sangria1Nagerechten
Italiaanse stoofpeertjes met mascarpone1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • vanillesuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%305 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%70 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
3%15 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpeertjes