Stoofpeertjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Stoofpeertjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van nelschouwstra
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de en haal alleen het kroontje weg.
- Laat het steeltje er aan zitten.
- Zet de peren rechtop in een pan en giet de rode erover tot de peren onder de staan.
- Strooi er de kaneel, , suiker en over.
- Breng het aan de kook en zet de pan op een vlamverdeler.
- Op een laag pitje de peren mooi rood en gaar laten worden.
- Laat ze gerust een paar uur zacht stoven.
- Verder op smaak brengen met zoetstof.
- De peren voorzichtig met een spaan uit de pan scheppen en met de steeltjes omhoog op een feestelijke schaal zetten.
- Van het sap een paar eetlepels afnemen en af laten koelen.
- Niet al het sap gebruiken voor de saus over de peren Een eetlepel door het koude sap roeren en heel goed oplossen.
- Dit druppelsgewijs door de hete perensap roeren.
- Dit lobbige sap voorzichtig over de peren gieten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stoofpeertjes speciaal41u30m
-
Recept
Stoofpeertjes41u10m
-
Recept
Stoofpeertjes uit de slowcooker49u
-
Recept
Stoofpeertjes42u
Variaties op Stoofpeertjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Stoofpeertjes | 11 | Bijgerechten |
Stoofpeertjes in Sangria | 1 | Nagerechten |
Italiaanse stoofpeertjes met mascarpone | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- vanillesuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 61 kcal | 3% | 305 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 70 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 3% | 15 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |