Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tzatziki met dille recept
Tzatziki met dille recept

Tzatziki met dille


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de komkommer, halveer hem, snijd beide helften overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de stukken komkommer in een zeef en bestrooi ze royaal met zout. Laat 1 uur uitlekken. Spoel het zout af onder de kraan en dep de komkommer droog met keukenpapier. Leg een schone theedoek in het vergiet. Giet daar de yoghurt in, bind de 4 punten bij elkaar en laat zo op een koele plaats het overtollige vocht eruit lekken. Knijp op het laatst nog eens extra het vocht eruit. Doe de yoghurt in een kom, knijp de knoflook erboven uit, voeg de olijfolie toe en roer goed door. Snijd de komkommer in uiterst kleine stukjes of rasp ze en doe ze bij de yoghurt. Voeg de dille en/of munt toe en roer goed door. Breng op smaak met een beetje peper, zout en enkele druppels citroensap. Doe de tzaziki in een kommetje of bakje dat je kunt afdekken met een deksel of huishoudfolie. Plaats minimaal 12 uur in de koelkast, alvorens te gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tzatziki met dille recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven