Tzatziki met dille

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de , halveer hem, snijd beide helften overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  2. Leg de stukken in een zeef en bestrooi ze royaal met .
  3. Laat 1 uur uitlekken.
  4. Spoel het af onder de kraan en dep de droog met keukenpapier.
  5. Leg een schone theedoek in het vergiet.
  6. Giet daar de in, bind de 4 punten bij elkaar en laat zo op een koele plaats het overtollige vocht eruit lekken.
  7. Knijp op het laatst nog eens extra het vocht eruit.
  8. Doe de in een kom, knijp de erboven uit, voeg de toe en roer goed door.
  9. Snijd de in uiterst kleine stukjes of rasp ze en doe ze bij de .
  10. Voeg de en/of munt toe en roer goed door.
  11. Breng op smaak met een beetje , en enkele druppels .
  12. Doe de tzaziki in een kommetje of bakje dat je kunt afdekken met een deksel of huishoudfolie.
  13. Plaats minimaal 12 uur in de koelkast, alvorens te gebruiken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
22 kcal
1%88 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tzatziki met dille