Tzatziki met dille
- Herkomst Griekenland
- Categorie Bijgerechten
- Tzatziki recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Schil de , halveer hem, snijd beide helften overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de stukken in een zeef en bestrooi ze royaal met .
- Laat 1 uur uitlekken.
- Spoel het af onder de kraan en dep de droog met keukenpapier.
- Leg een schone theedoek in het vergiet.
- Giet daar de in, bind de 4 punten bij elkaar en laat zo op een koele plaats het overtollige vocht eruit lekken.
- Knijp op het laatst nog eens extra het vocht eruit.
- Doe de in een kom, knijp de erboven uit, voeg de toe en roer goed door.
- Snijd de in uiterst kleine stukjes of rasp ze en doe ze bij de .
- Voeg de en/of munt toe en roer goed door.
- Breng op smaak met een beetje , en enkele druppels .
- Doe de tzaziki in een kommetje of bakje dat je kunt afdekken met een deksel of huishoudfolie.
- Plaats minimaal 12 uur in de koelkast, alvorens te gebruiken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tzatziki425m
-
Recept
Tzatziki430m
-
Recept
Tzatziki (voor 2 personen)440m
-
Recept
Tzatziki423u55m
-
Recept
Tzatziki420m
-
Recept
Verse tzatziki425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 22 kcal | 1% | 88 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |