Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Wadjik ketan (licht gekruide rijst)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de ketan (rijst) goed tot het water helder is en zet hem op met 3 deciliter santen, zout en sereh.
Voeg zoveel water toe dat de rijst ongeveer 2 cm onder staat.
Roer alles goed om, tot het water is verdampt en laat alles ongeveer 10 minuten rusten.
Haal de sereh eruit.
Laat de goela djawa smelten met het water, voeg het pandanblad, zout naar smaak en de rest van de santen toe.
Laat het geheel koken tot het een dikke stroop is geworden.
Haal de pandan eruit.
Meng de gare ketan door de stroop en roer alles goed door tot het geheel droog is geworden.
Leg de koek in een vierkante schaal en strijk hem mooi glad.
Laat hem afkoelen, snijd er ruitvormige stukjes van en verpak die stuk voor stuk in plasticfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wadjik ketan (licht gekruide rijst) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven