Oedang ketan Koening (nasi met garnalen)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en pers deze fijn.
    Maak de schoon en snijd deze in stukjes.
    Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de en snijd deze in ringetjes.
    Kneus de stengel.
    De ketan minstens 1 uur van te voren weken in ruim water en halve blok in bodempje water laten smelten.
    De geweekte ketanrijst in een rijststomer doen met wat .
  2. Dan de gesmolten blok na ongeveer 15 minuten er doorheen mengen.
    Met de nog ongeveer 15 minuten doorstomen op groot vuur.
  3. Lombok, , , en de stengel in stukjes van 4 cm snijden.
    De in wat olie op bakken.
  4. Dan de , en lombok meebakken tot beetgaar en ½ kop water toevoegen.
  5. De , resterende , en resterende kruiden toevoegen.
    Op het laatst nog ½ theelepel suiker toevoegen.
    Met een ijslepel bolletjes maken.
    De met saus er overheen doen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
334 kcal
16%1336 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oedang ketan Koening (nasi met garnalen)