Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananenbrood recept
Bananenbrood recept

Bananenbrood


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananenbeslag.

Bekleed een cakevorm (24 cm) met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, wanneer je deze in het midden van de cake steekt.

Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Serveersuggesties

Hou je van zoet, voeg dan wat honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe. In plaats van amandelmeel kan ook speltbloem gebruikt worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bananenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven