Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Finse suikerbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de melk tot lauw. Klop het ei met een beetje lauwe melk. Giet het mengsel terug in de pan en klop goed. Voeg de suiker, het zout en de kardemom toe en meng goed.

Meng de gist met de bloem. Doe een beetje bloemmengsel in de pan en klop goed, zodat er veel lucht in het deeg komt. Klop er om te beginnen het bloemmengsel met een garde door. Roer wanneer het mengsel te stijf is verder met een houten lepel. Voeg tot slot de boter toe en kneed die met je handen door het deeg tot alles goed gemengd is.

Kneed het deeg 10 minuten op een licht bestoven werkvlak of tot het deeg elastisch en niet meer plakkerig is. Voeg zo nodig nog wat bloem toe. Doe het deeg in een kom en dek het af met een theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het deeg in volume is verdubbeld.

Stomp of druk na een uur de lucht uit het deeg. Kneed het deeg nog even en verdeel in 20 gelijke stukken. Rol elk stukje deeg tot een mooi bolletje en leg ze op een voorbereide bakplaat. Dek af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Maak intussen de vulling. Meng de boter met de suiker.
Verwarm de oven voor op 200C (hete luchtovens -20C). Druk na 30 minuten met je vinger een klein holte in het midden van elk bolletje. Schep ongeveer 1/2 theelepel van de vulling in elke holte. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er desgewenst suikerparels over. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin en laat op een rooster afkoelen.

Serveersuggesties

Je mag de kardemom wel door bijvoorbeeld kaneel vervangen of andere kruiden en zo heb jij altijd een lekkere en nieuwe variatie. Voor minder intense smaak van kardemom gebruik liefst een gemalen kardemom.

Allergenen Informatie

Voor dit finse suikerbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven