Ingrediënten

+ -
print

Vulling en glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de tot lauw.
  2. Klop het met een beetje lauwe .
  3. Giet het mengsel terug in de pan en klop goed.
  4. Voeg de suiker, het en de kardemom toe en meng goed.

    Meng de met de bloem.
  5. Doe een beetje bloemmengsel in de pan en klop goed, zodat er veel lucht in het deeg komt.
  6. Klop er om te beginnen het bloemmengsel met een garde door.
  7. Roer wanneer het mengsel te stijf is verder met een houten lepel.
  8. Voeg tot slot de boter toe en kneed die met je handen door het deeg tot alles goed gemengd is.

    Kneed het deeg 10 minuten op een licht bestoven werkvlak of tot het deeg elastisch en niet meer plakkerig is.
  9. Voeg zo nodig nog wat bloem toe.
  10. Doe het deeg in een kom en dek het af met een theedoek.
  11. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het deeg in volume is verdubbeld.

    Stomp of druk na een uur de lucht uit het deeg.
  12. Kneed het deeg nog even en verdeel in 20 gelijke stukken.
  13. Rol elk stukje deeg tot een mooi bolletje en leg ze op een voorbereide bakplaat.
  14. Dek af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.

    Maak intussen de vulling.
  15. Meng de boter met de suiker.
    Verwarm de oven voor op 200°C (hete luchtovens -20°C).
  16. Druk na 30 minuten met je vinger een klein holte in het midden van elk bolletje.
  17. Schep ongeveer 1/2 theelepel van de vulling in elke holte.
  18. Bestrijk met losgeklopt en strooi er desgewenst suikerparels over.
  19. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin en laat op een rooster afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
49 kcal
2%980 kcal
Vetten
1 g.
2%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
2%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
2%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Finse suikerbroodjes