Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fruitbrood recept
Fruitbrood recept

Fruitbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een papje van het gist en de helft van het water. Voeg de suiker of honing eraan toe. Doe in een kom een beetje bloem en maak in het midden een kuiltje. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng met 4 vingers het gistmengsel goed door de bloem heen. Voeg steeds meer bloem en de rest van water toe tot je een mooi elastisch deeg krijgt. Kneed het deeg 5 minuten lang in een grote kom of op een schoon werkvlak dat met bloem bestoven is. Laat het deeg onder theedoek 45 minuten rijzen. Kneed het deeg nog even door en rek het in de lengte uit. Voeg al het fruit in een keer toe en kneed het fruit goed door het deeg. Laat het deeg weer 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 200C. Doe het brood in een broodvorm of maak er een lang brood van. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak het brood in 2 5 minuten goudbruin en knapperig. Zet een klein schaaltje water in de oven zodat er een mooi bruin korstje ontstaat. Laat het brood ongeveer 1 uur afkoelen voor het serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fruitbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven