Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klassieke Calzone recept
Klassieke Calzone recept

Klassieke Calzone


Ingrediënten


38

Bereidingswijze


Meng van het eerste gedeelte ingrediŽnten een zetsel en laat dit 3 tot 4 uur rijzen. Voeg vervolgens de rest van de grondstoffen toe en kneed een glad en soepel deeg. Verdeel het in twee gelijke stukken van ongeveer 200 gram, bol deze op en laat het afgedekt onder een theedoek nog eens een uur rijzen, bol het nogmaals op en laat het nog 15 minuten rusten zodat de spanning er af is, rol of druk het deeg uit tot een mooie ronde plak van ongeveer 25 cm doorsnee.
Voeg aan het blikje tomatenpuree de olijfolie, beetje zout en het water toe, roer dit even op met een garde zodat je een gladde tomatensaus krijgt, verdeel dit met een lepel over de twee uitgerolde bodems. Beleg naar wens het middengedeelte van de plak met de mozzarella, champignons, ham, ansjovis. Bestrooi het met de oregano en basilicum. Vouw de plak aan weerskanten naar het midden en knijp het deeg vast aan elkaar zodat je de sluiting in het midden krijgt, bak de Calzone gedurende 10 minuten in een oven van 250 graden licht bruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit klassieke calzone recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven