Draai of meng van de ingrediënten voor het zetsel een slap en laat dit afgedekt in een kom tenminste 3 uur rijzen.
Voeg voor het maken van het de rest van de grondstoffen aan het zetsel toe en kneed het intensief in de mixer of met hand gedurende 10 minuten tot een elastisch .
Indien nodig nog wat toevoegen, gebruik zo nodig een plastic deeg(1 stuk) krabber en wat bloem(150 gram)(350 gram) om het van je werkblad los te krabben.
Het moet een slap deeg(1 stuk) zijn, maar het wordt in de loop van het proces beter handelbaar.
Verdeel het deeg(1 stuk) in twee stukken en maak hier bollen van.
Leg de deegstukken op een met bloem(150 gram)(350 gram) bestrooide plank en geef het op een warme plaats een rijs van 30 minuten.
Sla het deeg(1 stuk) plat en maak er het door het oprollen van het deeg(1 stuk) een punt van en zet het weer weg voor een rijs van 30 minuten.
Sla de de punten plat, vouw de einden naar binnen en rol het deeg(1 stuk) op gelijk een stokbrood.
Leg het vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat en geef de ciabatta's een narijs van 45 minuten.
Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de broden af gedurende 20 minuten mooi lichtbruin af.
Lekker met kruidenboter, soep, ragout, salade,s enzovoort.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, deeg, bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Klassieke Italiaanse ciabatta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Gebruik hiervoor verse gist, het resultaat is aanzienlijk beter.
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.