Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spitskoolschotel met pittig gehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de aardappels aan de kook in een bodempje water met wat zout. Kook ze met de deksel op de pan in 10 min gaar. Giet ze af.
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in de lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle repen. Was de koolreepjes en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit 2 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes in 8- 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met (zee)zout.
Verhit de rest van de olie in een ruime braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Schep de koolreepjes door het gehakt en roerbak die in 5 minuten eetgaar. Roer de mosterd door het kool-gehaktmengsel. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de spitskoolschotel met de gebakken aardappelpartjes.

Serveersuggesties

Weinig tijd? Neem twee zakken gesneden spitskool ( 300 gr). Ook met boerenkool is dit gerecht lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spitskoolschotel met pittig gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven