Spitskoolschotel met pittig gehakt
- Herkomst Nederland
- Categorie Budget
- Bereiden
- Kookboek van grietje56
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Breng de aan de kook in een bodempje water met wat zout.
- Kook ze met de deksel op de pan in 10 min gaar.
- Giet ze af.
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de . - Snijd de kool in de lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle repen.
- Was de koolreepjes en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit 2 eetlepel in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. - Breng op smaak met (zee)zout.
Verhit de rest van de in een ruime braadpan en fruit hierin de en knoflook 1 minuut. - Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Schep de koolreepjes door het gehakt en roerbak die in 5 minuten eetgaar. - Roer de door het kool-gehaktmengsel.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Serveer de spitskoolschotel met de gebakken aardappelpartjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 100 kcal | 5% | 400 kcal |
Vetten | 9 g. | 14% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |