Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Falafel recept
Falafel recept

Falafel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de kikkererwten met het bakpoeder en water in een kom en laat het 24 uur weken. Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Pel en snipper de ui en per er de knoflook boven uit. Pureer de kikkererwten met de ui en 1 teentje knoflook en meng er de komijn, koriander, zout en citroensap door. Vorm van het mengsel balletjes van de grootte als een stuiter. Verhit een flinke scheut olie in de koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom knapperig bruin en gaar. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook er boven uit en voeg de citroensap en 1 deciliter water toe en meng alles tot een sausje. Breng het op smaak met zout en komijn. Schep het mengsel in een klein schaaltje en zet het op een groot bord. Lag de falafelballetjes er om heen.

Allergenen Informatie

Voor dit falafel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Falafel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ga het proberen, lijkt me lekker :)
    Vane66a gaf dit recept op 21 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven