Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken kabeljauwfilet in een jasje recept
Gebakken kabeljauwfilet in een jasje recept

Gebakken kabeljauwfilet in een jasje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de kabeljauwfilet in vier stukken. Was de vis en droog hem daarna met keukenpapier.
Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout en draai de vis vervolgens door de bloem.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne staafjes.
Meng de aardappelzetmeel met het losgeklopte ei.
Haal de aardappelstaafjes door dit mengsel en bedek beide zijden van de kabeljauwfilet met de aardappel.
Laat de kabeljauwfilets met de aardappelstaafjes daarna voorzichtig glijden in een hete koekenpan met wat olie en bak ze om en om goudbruin en gaar.

Maak daarna de kruidenmayonaise door de azijn te vermengen met de witte wijn, mosterd en het sjalotje.
Breng het mengsel aan de kook en giet het vervolgens in een andere pan, geleidelijk samen met de eidooiers.
Klop het geheel op laag vuur tot het begint te binden.
Neem de pan van het vuur, blijf in de tussentijd kloppen en roer er geleidelijk de gesmolten boter doorheen.
Voeg eerst een kleine hoeveelheid gesmolten boter toe totdat het geheel binding krijgt, en voeg dan de rest toe.
Voeg daarna de bieslook en peterselie toe aan de mayonaise en breng het op smaak met peper en zout.

Serveersuggesties

Serveer de kruidenmayonaise apart van de gebakken kabeljauwfilet.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken kabeljauwfilet in een jasje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven