Visbitterballen met kabeljauwfilet
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Visbitterballen2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Pocheer de 5 minuten in de hete .
- Week de in koud water.
- Schep de vis uit de bouillon en laat het goed uitlekken.
- Snijd de vis in stukjes en zet het afgedekt weg.
- Smelt de , maar laat het niet bruin worden.
- Voeg de toe en roer het goed door elkaar.
- Voeg van het vuur af beetje bij beetje de bouillon toe en roer het tot een gladde saus.
- Knijp de uit en los het op in de saus.
- Maak de saus af met , , en .
- Schep de vis door de saus.
- Strijk de vismassa op een schaal en laat het afgedekt in de ijskast opstijven.
- Vorm met vochtige handen 12 visbitterballen van de massa.
- Strooi op een diep bord.
- Klop op een ander diep bord het los.
- Rol de bitterballen eerst door het , en vorm ze bij.
- Haal ze door het losgeklopte en nogmaals door het .
- Verhit de frituurpan op 180 graden C.
- en bak de visbitterballen in gedeelten in 5 minuten bruin en gaar.
- Laat ze uitlekken en serveer ze met mosterd.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- visbouillon, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en frituurvet
- kabeljauwfilet, visbouillon, gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 328 kcal | 16% | 1312 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |