Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballetjes met citroensaus recept
Gehaktballetjes met citroensaus recept

Gehaktballetjes met citroensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de citroen in plakjes. Meng het gehakt met paneermeel, knoflook, ei, oregano en ui. Breng het gehakt op smaak met zout. Maak kleine balletjes van het gehakt. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes op matig vuur in 20 minuten bruin en gaar. Maak intussen de saus. Verwarm de bouillon in een pan. Klop de eieren los met het citroensap. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk langzaam de bijna warme bouillon erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Warm de saus, maar laat hem niet koken. Schep de gehaktballetjes op een grote schaal en schenk de saus erover. Garneer met de peterselie en plakjes citroen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballetjes met citroensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven