Albondigal Spaanse gehaktballetjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Snijd de korstjes van het brood eraf.
- Pel de en snijd hem fijn.
- Ontvel de en snijd hem in blokjes.
- Meng het gehakt met het , knoflook, 2 eetlepels , en .
- Week het brood in de rode en kneed het door het gehaktmengsel.
- Vorm van het mengsel 40 balletjes.
- Verhit de olie en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin.
- Bak de 5 minuten mee.
- Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen.
- Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
- Breng de saus op smaak met en schenk het over de gehaktballetjes.
- Strooi er 2 eetlepels over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktballetjes van couscous met koriander425m
-
Recept
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus430m
-
Recept
Bebaris Tiga (Gekruide en gefrituurde gehaktballetjes)450m
-
Recept
Abrikozen gehaktballetjes met abrikozen dipsaus42u40m
-
Recept
Pittige gehaktballetjes415m
-
Recept
Gekruide gehaktballetjes425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- wijn en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn en kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 365 kcal | 18% | 1460 kcal |
Vetten | 21 g. | 31% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |