Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hartige Italiaanse cupcakes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bakmeel boven een kom en druk een kuiltje in het midden.
Breek het ei boven het kuiltje en voeg de olie toe.
Roer goed los met een vork. Voeg scheutje bij scheutje al kloppende de melk toe, zodat je een glad beslag krijgt.
Voeg de pijnboompitten en de kaas toe aan het beslag en breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout.
Schep het beslag in een cupcakeplaat bekleed met papieren vormpjes.
Vul de vormpjes tot 3/4.
Bak de cupcakes in het midden van de oven in 17.5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt.
Zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Maak terwijl de cupcakes in de oven staan de topping:
Roer de ricotto glad en meng de pesto erdoor.
Schep het kaasmengsel in een spuitzak en spuit dit bovenop de afgekoelde cupcakes. Versier met een blaadje basilicum en een tomaatje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige italiaanse cupcakes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven