Cupcakes met broccoli en hammousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoliroosjes beetgaar en spoel ze af in ijswater.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Zeef het boven een kom en druk een kuiltje in het midden.
    Breek het ei boven het kuiltje en voeg de olie toe.
  2. Roer goed los met een vork.
  3. Voeg scheutje voor scheutje al kloppend de toe, zodat je een glad beslag krijgt.
  4. Voeg de kaas en door het beslag en breng op smaak met versgemalen peper en evt.
  5. wat zout.
    Schep samen met het beslag een broccoliroosje in de vormpjes, vul de vormpjes 3/4 met het beslag.
    Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
    Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt.
    Zet ze daarna op een rooster om helemaal af te laten koelen.
    Maak, terwijl de cupcakes in de oven staan de topping.
    Maak met een blender een gladde massa van de en de .
    Breng op smaak met zout en peper en roer de erdoor.
    Schep de mousse in een spuitzak en maak een mooie toef op de cupcakes.
    Garneer met rode bietenscheuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • jonge kaas en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, jonge kaas, room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas en mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, jonge kaas, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in jonge kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%1032 kcal
Vetten
7 g.
10%42 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cupcakes met broccoli en hammousse