Hartige Italiaanse cupcakes
- Herkomst Italie
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Oven
- Zeef
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de boven een kom en druk een kuiltje in het midden.
Breek het boven het kuiltje en voeg de olie toe.
Roer goed los met een vork. - Voeg scheutje bij scheutje al kloppende de toe, zodat je een glad beslag krijgt.
Voeg de en de kaas toe aan het beslag en breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout.
Schep het beslag in een cupcakeplaat bekleed met papieren vormpjes.
Vul de vormpjes tot 3/4.
Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. - Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt.
Zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Maak terwijl de cupcakes in de oven staan de topping:
Roer de ricotto glad en meng de pesto erdoor.
Schep het kaasmengsel in een spuitzak en spuit dit bovenop de afgekoelde cupcakes. - Versier met een blaadje basilicum en een tomaatje.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas en pesto kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, parmezaanse kaas, ricotta
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 229 kcal | 11% | 1374 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 126 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |