Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kek Lapis (Indonesische spekkoek) recept
Kek Lapis (Indonesische spekkoek) recept

Kek Lapis (Indonesische spekkoek)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Splits de eieren.
Bekleed de springvorm met bakpapier en kwast lichtjes in met olie.
Zet de vorm daarna vast in de oven.
Klop met de mixer de boter (op kamertemperatuur), suiker en zout 5 minuten in een zeer ruime kom tot een romige massa.
Klop het eigeel beetje bij beetje door het botermengsel.
Voeg de bloem toe en klop tot een dik beslag.
Verdeel het beslag in twee, het ene deel wat groter dan het andere.
Mix de specerijen en de rum door het kleinste gedeelte.
Mix de vanille door het grootste gedeelte.
Sla de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf.
Verdeel dit evenredig over de twee kommen en schep het luchtig met een metalen lepel door het beslag.
Schep een flinke lepel wit beslag in de hete springvorm en spreid met een spatel uit over de bodem.
Neem niet al te veel beslag. Laat het beslag rustig uitvloeien.
Laat het beslag in enkele minuten in de oven gaar worden maar niet bruin.
Probeer even uit hoeveel minuten. Dit verschilt per oven!
Kwast het gebakken laagje dun in met olie, doe er bovenop een laagje bruin beslag en laat weer uitvloeien.
Laat dit laagje weer in enkele minuten gaar worden.
Herhaal dit proces tot al het beslag opgebruikt is.
Zorg ervoor dat de laagjes steeds goed gaar zijn.
Ik heb dan ongeveer 10 laagjes wit en bruin deeg.
Ik heb het weleens uitgeprobeerd en meer lagen gemaakt, maar het is meer werk en ik vond het zelfs minder lekker!
Laat de koek in de vorm afkoelen en verwijder dan de springvorm.
Springvorm 22 of 24 cm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kek lapis (indonesische spekkoek) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kek Lapis (Indonesische spekkoek) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • De groene kleur is gewoon kleurstof gebruiken.
    Jaccor gaf dit recept op 3 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoe wordt het groen dan?
    Mahabier gaf dit recept op 22 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven