Kek Lapis (Indonesische spekkoek)
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Splits de .
Bekleed de springvorm met bakpapier en kwast lichtjes in met olie.
Zet de vorm daarna vast in de oven.
Klop met de mixer de boter (op kamertemperatuur), suiker en 5 minuten in een zeer ruime kom tot een romige massa.
Klop het eigeel beetje bij beetje door het botermengsel.
Voeg de bloem toe en klop tot een dik beslag.
Verdeel het beslag in twee, het ene deel wat groter dan het andere.
Mix de specerijen en de door het kleinste gedeelte.
Mix de vanille door het grootste gedeelte.
Sla de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf.
Verdeel dit evenredig over de twee kommen en schep het luchtig met een metalen lepel door het beslag.
Schep een flinke lepel wit beslag in de hete springvorm en spreid met een spatel uit over de bodem.
Neem niet al te veel beslag. - Laat het beslag rustig uitvloeien.
Laat het beslag in enkele minuten in de oven gaar worden maar niet bruin.
Probeer even uit hoeveel minuten. - Dit verschilt per oven!
Kwast het gebakken laagje dun in met olie, doe er bovenop een laagje bruin beslag en laat weer uitvloeien.
Laat dit laagje weer in enkele minuten gaar worden.
Herhaal dit proces tot al het beslag opgebruikt is.
Zorg ervoor dat de laagjes steeds goed gaar zijn.
Ik heb dan ongeveer 10 laagjes wit en bruin deeg.
Ik heb het weleens uitgeprobeerd en meer lagen gemaakt, maar het is meer werk en ik vond het zelfs minder lekker!
Laat de koek in de vorm afkoelen en verwijder dan de springvorm.
Springvorm 22 of 24 cm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Indonesische pasteitjes435m
-
Recept
Indonesische pasteitjes41u20m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Kek Lapis (Indonesische spekkoek) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1476 kcal | 73% | 5904 kcal |
Vetten | 89 g. | 127% | 356 g. |
Waarvan verzadigd | 42 g. | 210% | 168 g. |
Waarvan onverzadigd | 23 g. | 78% | 92 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 9 g. | 156% | 36 g. |
Koolhydraten | 140 g. | 53% | 560 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 30 mg. | 3% | 120 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 1% | 0 mg. |