Indonesische pasteitjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Ingrediënten voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Plank

Bereidingswijze

  1. Maak altijd eerst de vulling van de pasteitjes klaar, want anders wordt het te droog.
    Knip de so-oen in kleine stukjes, week ze in warm een ½ uur en laat ze dan uitlekken.
    Pel de en snijd het in kleine stukjes
    Fruit het gehakt samen met de en knoflook fijn in de .
    Als het gaar is, de fijngehakte wortel erbij doen en mee laten bakken.
    Dan , en en bouillonblokje toevoegen.
    Goed door elkaar mengen en overtollig vet weggooien.
    Voeg de geweekte so-oen toe en de stukjes en meng het geheel weer voorzichtig door elkaar.
    Kneed van de -ingrediënten een samenhangend .
    Als het klaar is, ongeveer 15 minuten afgedekt wegzetten en dan weer kneden.
    Het is goed als het niet meer aan je handen kleeft.
    Rol het op een met bestrooide plank niet te dun uit.
    Steek er met behulp van een kopje of glas ronde figuren uit.
    Leg op elk rondje een eetlepel van vulling, vouw ze dicht in tweeën, de randen goed dichtknijpen en dan met duim en wijsvinger golfjes maken in de randen.
    Bak de pasteitjes in ruim lichtbruin, maar de mag niet te heet zijn als de pasteitjes erin gaan.
    Pasteitjes zijn lekker met een chilisausje.
25
25
25

Variaties op Indonesische pasteitjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Indonesische pasteitjes
VariatieAantalGang
Indonesische pasteitjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Indonesische pasteitjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Bij AH verkopen ze het ook bij de Aziatische spullen. Van Go-Tan, plastic zakje (paars met geel en oranje) staat vermicelli glass noodles (soe-oen) op Ziet eruit als heel mi-hoen maar dan nog dunner... Lees reactie
I.E. Bos-van Kapel 28 december 2016
Dit is een zetmeel wat uit een boom wordt gewonnen en is bij de grote toko's te krijgen. met vriendelijke groet Jacko
jaccor 1 mei 2013
2 dagen terug uit indonesie,lekkere authentieke gerechten gegeten, super lekker en weer veel van het land geleerd. Maar wat is so-oen? heb geen enkel idee,waar kun je het mee vervangen?
ma-griet 27 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1646 kcal
82%6584 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indonesische pasteitjes