Maak altijd eerst de vulling van de pasteitjes klaar, want anders wordt het te droog.
Knip de so-oen in kleine stukjes, week ze in warm een ½ uur en laat ze dan uitlekken.
Pel de en snijd het in kleine stukjes
Fruit het gehakt samen met de en knoflook fijn in de .
Als het gaar is, de fijngehakte wortel erbij doen en mee laten bakken.
Dan selderij(1 stuk), peper(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk) en bouillonblokje toevoegen.
Goed door elkaar mengen en overtollig vet weggooien.
Voeg de geweekte so-oen toe en de stukjes ei(1 stuk) en meng het geheel weer voorzichtig door elkaar.
Kneed van de deeg(1 stuk)-ingrediënten een samenhangend deeg(1 stuk).
Als het klaar is, ongeveer 15 minuten afgedekt wegzetten en dan weer kneden.
Het deeg(1 stuk) is goed als het niet meer aan je handen kleeft.
Rol het deeg(1 stuk) op een met bloem(350 gram) bestrooide plank niet te dun uit.
Steek er met behulp van een kopje of glas ronde figuren uit.
Leg op elk rondje een eetlepel van vulling, vouw ze dicht in tweeën, de randen goed dichtknijpen en dan met duim en wijsvinger golfjes maken in de randen.
Bak de pasteitjes in ruim olie(2 eetlepels)(1 stuk) lichtbruin, maar de olie(2 eetlepels)(1 stuk) mag niet te heet zijn als de pasteitjes erin gaan.
Pasteitjes zijn lekker met een chilisausje.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
Gluten
deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (3)
Indonesische pasteitjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies RESET
Bij AH verkopen ze het ook bij de Aziatische spullen.
Van Go-Tan, plastic zakje (paars met geel en oranje) staat vermicelli glass noodles (soe-oen) op
Ziet eruit als heel mi-hoen maar dan nog dunner... Lees reactie
I.E. Bos-van Kapel 28 december 2016
Dit is een zetmeel wat uit een boom wordt gewonnen en is bij de grote toko's te krijgen.
met vriendelijke groet Jacko
2 dagen terug uit indonesie,lekkere authentieke gerechten gegeten, super lekker en weer veel van het land geleerd. Maar wat is so-oen? heb geen enkel idee,waar kun je het mee vervangen?
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.