Hutspotvulkaan met spek en capucijners

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Schil en kook de met .
    Aan het einde van het koken als de nog niet helemaal gaar zijn voeg dan de geneden en de wortelen toe en laat ze helemaal gaar koken met de mee.
  2. Warm houden.

    Stamp de hutspot en voeg een scheutje en en stukje toe.
    Goed stampen.
  3. Voeg eventueel nog toe.

    Kook de .
    Bak de gaar en voeg ze toe aan de hutspot.
  4. Goed husselen.

    Neem de en doe er en witte op.
    Maak van de een laagje gesmolten in de pan en bak er de aan beide kanten en bak ze mooi gaar.
  5. Voeg hierna de (Flinke scheut, zowel in de jus als aan beide kanten van de gebakken )toe en bak ze nog even extra buin aan beide kanten.
    Warm houden.
    Maak van de boter in de pan een mooie jus.
  6. Voeg extra aan het mengsel toe en kruid naar smaak met de witte en de .
    Scheutje toevoegen.
    Snijd een extra ui in mooie dunne ringen (zo dun mogelijk).
    Haal de uit de koelkast.
    Neem en grote schaal en doe de hustpot in een grote berg op het midden van de schaal.
  7. Maak een kuiltje aan de top van de grote berg hutspot.
    leg de gekoelde om de berg hutspot heen.
    Vervolgens de gemengd met de dunne uienringen.
    Leg de hier daarna rond het geheel op
    het bedje van en helemaal rondom de hutspot.
    Neem de achtergehouden jus en doe deze in het kuiljte van de berg hutspot en laat het rijkelijk overstromen over het gehele gerecht.
    voeg daarna nog de gemalen toe over de .
    Warm opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
817 kcal
40%3268 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hutspotvulkaan met spek en capucijners