Schil en kook de met .
Aan het einde van het koken als de nog niet helemaal gaar zijn voeg dan de geneden en de wortelen toe en laat ze helemaal gaar koken met de mee.
Warm houden.
Stamp de hutspot en voeg een scheutje en en stukje toe.
Goed stampen.
Voeg eventueel nog toe.
Kook de .
Bak de gaar en voeg ze toe aan de hutspot.
Goed husselen.
Neem de en doe er en witte op.
Maak van de roomboter(1 pak) een laagje gesmolten in de pan en bak er de speklappen(8) aan beide kanten en bak ze mooi gaar.
Voeg hierna de ketjap manis(1 fles) (Flinke scheut, zowel in de jus als aan beide kanten van de gebakken speklappen(8))toe en bak ze nog even extra buin aan beide kanten.
Warm houden.
Maak van de boter in de pan een mooie jus.
Voeg extra roomboter(1 pak) aan het mengsel toe en kruid naar smaak met de witte peper(1 stuk)(1 stuk) en de zout(1 stuk).
Scheutje water(1 stuk) toevoegen.
Snijd een extra ui in mooie dunne ringen (zo dun mogelijk).
Haal de atjar(1 pot) uit de koelkast.
Neem en grote schaal en doe de hustpot in een grote berg op het midden van de schaal.
Maak een kuiltje aan de top van de grote berg hutspot.
leg de gekoelde atjar(1 pot) om de berg hutspot heen.
Vervolgens de capucijners(1 pot) gemengd met de dunne uienringen.
Leg de speklappen(8) hier daarna rond het geheel op
het bedje van capucijners(1 pot)uien(3) en atjar(1 pot) helemaal rondom de hutspot.
Neem de achtergehouden jus en doe deze in het kuiljte van de berg hutspot en laat het rijkelijk overstromen over het gehele gerecht.
voeg daarna nog de gemalen peper(1 stuk)(1 stuk) toe over de speklappen(8).
Warm opdienen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.