Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oma's aardappelschotel recept
Oma's aardappelschotel recept

Oma's aardappelschotel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200C. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een beetje zout bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in niet te dunne plakken. Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af met koud water, pel ze en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel aan beide kanten goudbruin. Vet een vuurvaste schaal in en leg de plakken aardappel erin. Snijd de ham in reepjes. Meng de fijngehakte eieren, het bieslook, de peterselie, mosterd en ham door de zure room. Roer er een beetje peper en zout door en verdeel het mengsel dan gelijkmatig over de aardappelen. Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht ca. 20 minuten in de oven (iets boven het midden) tot de bovenkant mooi bruin is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oma's aardappelschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven