Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Drentsch Stoofpotje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren.
Worst in blokjes snijden. In (braad)pan boter verhitten en worst ongeveer 4 minuten zachtjes bakken.
Runderlapjes in de pan leggen en in circa 4 minuten aan beide zijden lichtbruin bakken.
Bier langs de rand van de pan bij het vlees schenken.
Sjalotjes, zout en peper toevoegen.
Opnieuw aan de kook brengen, vuur dan laag draaien. Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ongeveer 1 uur en 30 minuten gaar stoven.
Af en toe doorscheppen.
Steeltjes van peterselie in selderij afsnijden, blad grof hakken.
Helft van verse kruiden door vlees scheppen.
Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met
andere helft van kruiden.

Serveersuggesties

Lekker met sperziebonen en kruimig gekookte aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit drentsch stoofpotje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven