Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abon ajam suwir (drooggebakken kippenvlees) recept
Abon ajam suwir (drooggebakken kippenvlees) recept

Abon ajam suwir (drooggebakken kippenvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de laos wortel en rasp deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Rooster de ketumbar in een droge koekenpan licht aan.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Snij de daun djeruk purut in reepjes en kook de kip in (kokos)water met sereh, daun djeruk purut en laos gaar.
Laat het vlees goed uitlekken, bewaar de bouillon en pluis de filets met twee vorken uit elkaar.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een mooie kruidenpasta.
Meng de kruidenpasta van de boemboe met de santen, kippenbouillon, kippenvlees en de daun salam.
Breng het geheel aan de kook totdat al het vocht is verdampt en de kip droog is.
Frituur het daarna in hete olie bruin en krokant.
Laat het geheel afkoelen en meng er dan gefruite uitjes en gefruite knoflook door.
Bewaar het in een luchtdicht afgesloten pot.
Gebruik het als garnituur over rijstgerechten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abon ajam suwir (drooggebakken kippenvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven