Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen) recept
Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen) recept

Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de citroenen doormidden.
Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de jeruk purut blaadjes.
Voeg de kip toe en bak deze goudbruin.
Dan de ketjap en de santen toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is.
Rooster vervolgens de stukken kip voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Voor het serveren de kip besprenkelen met citroensap.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam bakar limau (geroosterde kip met citroen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Even een contactgrill kopen, gaat het ook mee!
    Jaccor gaf dit recept op 23 november 2014 5 uit 5 sterren
  • Ajam bakar limau. Wat lijkt me dat lekker. Mag alleen geen fikkies stoken in mijn flat. Wat nu? Op een balkon mag het ook niet. H.gr. Karsas
    Karsas gaf dit recept op 12 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven