Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Snijd de in stukken en wrijf deze in met het en het en laat dit 30 minuten intrekken.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de doormidden.
Verhit in een wok de en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de jeruk purut blaadjes.
Voeg de toe en bak deze goudbruin.
Dan de ketjap en de toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is.
Rooster vervolgens de stukken voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Voor het serveren de besprenkelen met citroensap.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bebek Bakar Limau (geroosterde eend met citroen)41u10m
-
Recept
Ajam bakar boemboe kuning (kip van de bbq met een zachte kerriesaus)455m
-
Recept
Ajam bakar pedis (pittige drumsticks)445m
-
Recept
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)450m
-
Recept
Ajam Bakar Lumajang (pittige gekruide kip van de barbecue)450m
-
Recept
Ajam goreng empat (pittig geroosterde kip)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 107 kcal | 5% | 428 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |