Bebek Bakar Limau (geroosterde eend met citroen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Snij de eend in stukken.
Wrijf de eend in met het en het en laat dit 30 minuten intrekken.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflookschoon en pers deze fijn.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snij de doormidden.
Verhit in een wok de en fruit de boemboe aan tot deze begint te kleuren samen met de jeruk purut blaadjes.
Voeg de eend toe en bak deze goudbruin.
Dan de ketjap en de toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is.
Rooster vervolgens de stukken eend voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
Voor het serveren de eend besprenkelen met citroensap.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Bakar Limau (geroosterde kip met citroen)450m
-
Recept
Bebek goreng empat (pittig geroosterde eend)450m
-
Recept
Bebek gong pao (pittig gekruide eend)455m
-
Recept
Ajam bakar pedis (pittige drumsticks)445m
-
Recept
Bebek Bali (licht gekruide eend met sojasaus)41u
-
Recept
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 98 kcal | 4% | 392 kcal |
Vetten | 4 g. | 7% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |