Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rundvlees in bier en bouillon met zure roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de prei schoon en snij deze in ringen.
Maak de wortel schoon en snij deze in plakjes.
Maak de kool schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de blad selderij schoon en hak deze zeer fijn.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Bind de laurier en tijm bij elkaar.
Verdeel het spek over het vlees, zouten en peperen en oprollen en vastbinden.
Verhit de boter in de pan en bak de rollade rondom mooi bruin aan.
Doe de gesneden groenten en de uien in de pan en laat deze mee bakken.
Voeg de bouillon, azijn, bier en kruiden toe.
De deksel op de pan en laat vier uur zacht sudderen
Af en toe het vlees bedruipen en omkeren.
Het vlees moet boterzacht worden en sappig.
Uit de pan halen en in dikke plakken snijden op een plank.

Voor de saus:
De braadjus door een zeef in een andere pan wrijven.
De bloem met wat water aanlengen, goed roerend toevoegen en 5 minuten laten koken.
Daarna de zure room erdoorheen roeren.
Verwarm de saus, maar laat hem niet koken.
Proef de saus en breng deze eventueel op smaak.
Serveer de saus apart.

Serveer er gekookte aardappelen bij en wat zuurkool.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rundvlees in bier en bouillon met zure roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven