Allergie informatie: Ajam goreng koening (zacht gekruide kip)
Terug naar het receptIngrediënten
- 6 centimeter verse koenjitwortel
- 4 centimeter verse laos
- 3 centimeter geschilde gemberwortel
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel gemalen ketoembar
- 1 theelepel azijn
- 0,5 eetlepel tamarindepasta
- 2 deciliter kokosmelk (blik)
- 1 kilo kip in stukken of 1 kilo drumsticks
- 10,5 liter frituurolie
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Ajam goreng koening (zacht gekruide kip)
- Allergieen informatie