Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam piendang sarani (licht gekruide kip) recept
Ajam piendang sarani (licht gekruide kip) recept

Ajam piendang sarani (licht gekruide kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kip in stukken en daarna inwrijven met een papje van 2 eetlepels water met het stukje asem en zout.
Ongeveer 1 uur in laten intrekken.
Uien, knoflook, laos en koenjit tot een pasta wrijven en opbakken in de olie tot de uien geel zijn en dan de stukken kip toevoegen.
Bak dit alles samen tot de kip bruin is.
Water en de gekneusde sereh toevoegen.
De kip nu laten stoven tot deze gaar is.
Afmaken met citroensap.

Serveersuggesties

Verwijder de resten van de serehstengel voor het opdienen. Lekker met witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam piendang sarani (licht gekruide kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven