Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam setan (Duivelse kip) recept
Ajam setan (Duivelse kip) recept

Ajam setan (Duivelse kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de stukken kip in met zout, laat ze even liggen en dep ze daarna droog met keukenpapier . Verhit de olie in een wok of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Verwijder een deel van de pitten. Maak de ui, de knoflook en de lomboks in een vijzel of met een staafmixer fijn en meng er de laos door. Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wok. Verhit de resterende olie en fruit de uienmassa goudbruin. Voeg de kippenbouillon, de djeroek poeroet bladeren en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen. Leg de stukken kip in de saus en laat ze in 40 minuten gaar stoven. Schep de saus tijdens het stoven regelmatig over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam setan (duivelse kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven