Ajam setan (Duivelse kip)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vosje1952
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Braadpan
- Pan
- Staafmixer
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Wrijf de stukken kip in met , laat ze even liggen en dep ze daarna droog met keukenpapier .
- Verhit de in een wok of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan.
- Pel en snipper de en de .
- Was de en snijd ze in ringen.
- Verwijder een deel van de pitten.
- Maak de , de en de in een vijzel of met een staafmixer fijn en meng er de door.
- Giet de op 1 eetlepel na uit de wok.
- Verhit de resterende en fruit de uienmassa goudbruin.
- Voeg de , de djeroek poeroet bladeren en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen.
- Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ± 40 minuten gaar stoven.
- Schep de saus tijdens het stoven regelmatig over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Setan (Duivelse kip)41u35m
-
Recept
Ajam Boemboe Ketjap (pittig gekruide kip)41u20m
-
Recept
Ajam baker berboemboe (gegrilde kip zeer heet)445m
-
Recept
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)450m
-
Recept
Balinese kip (Ajam boemboe Bali)41u30m
-
Recept
Hati ajam ketjap pedis (gebakken kippenlever in hete ketjapsaus)445m
Variaties op Ajam setan (Duivelse kip)
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ajam Setan (duivelse kip) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie en kippenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 130 kcal | 6% | 520 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |