Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gesmoorde kip met piccalilly recept
Gesmoorde kip met piccalilly recept

Gesmoorde kip met piccalilly


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de specerijen voor de kip goed door elkaar.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Verwijder de zaden en snijd de rode peper in ringen.
Maak de uien schoon en snipper deze zijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze zeer fijn.
Wrijf de kip in met de kipkruiden.
Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin.
Haal de kip uit de pan.
Bak in dezelfde pan de paprika, peper, ui, knoflook, tomatenpuree, sambal, kappertjes, vissaus, rozijnen en piccalilly circa 5 minuten.
Leg de kip terug in de pan en blus af met water en ketjap.
Breng de kip op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 20 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gesmoorde kip met piccalilly recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven